Ve vyrovnaném zápase se rozhodlo až v penaltovém rozstřelu

ZÁHLINICE – SKAŠTICE B 1 : 2 pp. ( 0 : 1 )

V naději, že z páteční dohrávky kdy Skaštice dohrávali zápas v Komárně budou hráči Skaštic znavení, jsme byli překvapeni.

V neděli se na domácím trávníku v Záhlinicích odehrálo další mistrovské utkání, tentokrát nastoupil jako soupeř celek z nedalekých Skaštic. Čekala se tak vyrovnaná bitva, kdy oba celky od sebe dělil pouze 2 body.

Skaštice se představil jako vcelku kvalitní soupeř, který jak už dokázal, bude zatápět všem soupeřům. Hostující tým nevstoupil do zápasu vůbec špatně, kdy byl viditelně lepší na míči. Snažili se i aktivně rozehrávat míče, kdežto Záhlinický tým se nemohl do utkání nijak dostat. Ovšem první velká šance přišla právě pro domácí Záhlinice, kdy obránce Tomáš Rusnok vyslal dalekonosnou přihrávkou do běhu Tomáše Mrkvicu, který se za míčem rozběhl a ve sprinterským souboji nedal soupeři absolutně žádnou šanci a míč dovezl až do pokutového území, kde udělal kliku obránci, obešel brankáře a levou nohou zakončoval do prázdné brány. Ovšem obránce Skaštic dokázal míč zablokovat a tak jasná branková příležitost skončila opět neproměněná.

V zápětí se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Kdy hostující Frýdl napřáhl z hranice velkého vápna a střelou na zadní tyč nedal Vaďurovi žádnou šanci. Skóre utkání tak bylo 0 : 1. Ve 25´ minutě se navíc zranil zmiňovaný útočník Mrkvica a na hřišti jej zastoupil Patrik Malát.

Je pravdou, že hostující Skaštice byli v prvním poločase aktivnějším týmem. Napadali vysoko, což nám ve hře moc nepomohlo, navíc když jsme se snažili dostat do hry.

Na hře byla jasně viditelná změna, kdy do 2. poločasu nastoupili Záhliničtí s větší aktivitou, odhodlaností a chutí se zápasem něco udělat.

Jednobrankový náskok mohl v druhém poločase hned z kraje srovnat kapitán Ladislav Paštěka, ale bohužel pro něj i pro celým tým, míč netrefil a nepovedená střela byla lahůdkou pro hostujícího brankáře. Zasloužené vyrovnání přišlo v 61´ minutě, kdy Paštěka napadal vysoko a znervóznil gólmana tak, že nedokázal míč odkopnout do bezpečí. Odražení Míč od Maláta se dostal k útočníkovi Horákovi, který tak uklízel míč do odkryté brány.

Šance se střídali na obou stranách, ale vyloženě žádné gólové k vidění nebyli.

Rozhodnout zápas mohl v 87´minutě rozhodnout druhý útočník Patrik Malát, když po levé straně pláchl výborně hrající bek Lukáš Hejník, který naservíroval Malátovi krásný centr. Bohužel nedokázal míč trefit tak, abychom se radovali z branky.

V penaltový rozstřelu vyšli vítězně Skaštice, kdy Záhlinice nedokázali proměnit 3 z 5 penalt a bod navíc si tedy připsali Skaštice.

Článek je v tomto případě krátký z cela po právu, jelikož zápas moc šancí a branek bohužel nepřinesl.

V dalším kole se představíme na hřišti Těšnovic, start utkání je v neděli v 16:30hod. Uvidíme zda dokážeme navázat na lepší venkovní zápasy, než ty domácí.

SESTAVA: VAĎURA, HEJNÍK – RUSNOK – NGOC – LEDINA, ŠUSTEK – PAŠTĚKA ( C ) – KUTŇÁK – JAKVID, HORÁK – MRKVICA

NA STŘÍDÁNÍ: MALÁT, POLÁK, MATESKO, MOTAL,

STŘELCI: HORÁK

ROZHODČÍ: BEDŘICH CALETKA

DIVÁKŮ: 100

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *