Zdounky nám vzaly všechny body.

ZDOUNKY : ZÁHLINICE 2 : 0 ( 0 : 0 )

V sobotu zajížděly Záhlinice do Zdounek, které nás po čekaly po minulém domácím zápase s Němčicemi. Pozitivně naladěni z minulého vítězství za 3 body jsme chtěli sebrat i nějaký bod Zdounkám.

Výkop se uskutečnil v 16 : 00hod., a byli jsme to právě my, kdo ovládl začátek zápasu a vybojoval si první velkou příležitost. Z pravé strany se po individuálním průniku dostal do velkého vápna Mrkvica, který vyzval ke skórování přihrávkou pod sebe pravého obránce Hejníka. Ten se k zakončení pořádně nedostal, z důvodu viditelného faulu před brankářem. Z nepochopitelného důvodu jsme tedy přišli hned ve 3. minutě o možnost výhody.

Obratem ze řítil na Záhlinického brankáře Vaďuru útočník ze Zdounek, který měl možnost ke skórování. Evidentním faulem ve vápně se provinil Hejník, na kterého nebyla dopískaná penalta v předchozí situaci. Rozhodčí Caletka ale ani tuhle situaci neposoudil jako faul a hra tak pokračovala dál.

Kritický okamžik a zároveň kámen úrazu přišel ve 14. minutě, kdy naše mužstvo oslabil útočník Petr Horák, který obdržel červenou kartu za faul bez míče. Hra tak pro nás znamenala změnu taktiky a vyplňování prostoru, ve kterém bychom se vůbec nemuseli pohybovat.

I přes oslabení jsme soupeře do žádné vyložené situace v 1. poločase nepustili. Zdounky drželi míč většinu času, ale výborně zkoncentrované mužstvo je nepustilo dál než za půlku. Střed hřiště výborně vyplňovali Záhliničtí hráči, takže většina akcí hráčů Zdounek se snažila projít přes kraje zálohy.

V 35. minutě nás mohl do vedení poslat výborně hrající Jakvid, který krásnou střelou z voleje sice mířil na bránu, ale se střelou si domácí Rampas se štěstím poradil.

Do šaten se tedy šlo za stavu 0 : 0. První poločas byl velice namáhavý, a tak se v šatně řešila taktika na 2. poločas.

Ovšem druhý poločas se nevyvíjel vůbec podle naších představ a v 57. minutě to byl opět Červík, který skóroval z brejku. Obdržená branka nás samozřejmě poslala do kolen, protože když máte v podvědomí faktory jako třeba ten, že jste o hráče v poli slabší, hrajete venku a navíc slušně čelíte soupeřovi.

Druhý poločas patřil domácím Zdounkám, kteří se po první brance psychicky hodně zvedli. Přišli momenty zápasu, kdy své zákroky musel předvést náš brankář Vaďura, to zejména když vychytal 3x domácí útočníky v samostatném úniku.

Vyrovnání měl na kopačce Tomáš Mrkvica, který se po prodlouženém míči dostal k zakončení špičkou kopačky, ale střela jen těsně míjela levou tyč.

Jednogólové manko jsme chtěli za každou cenu dorovnat, ale bohužel opět zavelel sudí Caletka, který odpískal nesmyslný faul na hranici velkého vápna, kdy útočník Zdounek zakopl o paty Tomáše Rusnoka a pískala se standartní situace. Jako by toho nebylo málo, domácí nás ze standartní situace potrestali, kdy střela zapadla do pravého horního rohu.

Ani náš nejlepší žolík Tomáš Motal nedokázal průběh zápasu změnit. Další světlou chvilkou druhého poločasu byla střela Davida Kutňáka ze 20 metrů, která se jen tak tak vytočila z branky a míjela levou tyč.

Zápas byl docela dost vyhrocený, ale za to energický a kvalitní. V příštím kole bychom měli povinně bodovat za plný počet bodů. Na domácím hřišti se představí celek z Chvalčova.

Děkujeme všem, kteří nás přijeli do Zdounek podpořit.

SESTAVA: VAĎURA, HEJNÍK – MATESKO – RUSNOK – POLÁK, MRKVICA – PAŠTĚKA ( C ), KUTŇÁK – JAKVID, MALÁT – HORÁK

NA STŘÍDÁNÍ: RYGÁL, ŠUSTEK, MOTAL

ROZHODČÍ: CALETKA BEDŘICH

DIVÁKŮ: 100

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *