Ani zápas v Mrlínku nám tři body nepřinesl.

MRLÍNEK – ZÁHLINICE 3 : 2 pp. ( 1 : 0 )

V 5. kole OP zajížděli Záhlinice do dalekého Mrlínku, který dokázal v minulém kole vyrovnat zápas se Skašticemi a vyhrál 6 : 7 pp.

Začátek utkání byl nastaven na 16:30hod., což byl ideální čas při fotbalovém počasí, které taky náramně vyšlo.

Věděli jsme, že Mrlínek si letos zatím nevedl vůbec špatně a že nás nečeká vůbec lehký soupeř. V úvodním 15. minutách jsme soupeře přehráli, kdy přišli i brankové příležitosti. Tak jako v ostatních případech chyběla koncová přihrávka, nebo zakončení. Jedinou výraznou šancí v úvodu byla střela krajního beka Lukáše Hejníka, kterou však domácí brankář dokázal zlikvidovat.

V další příležitosti se objevil opět Hejník, který se celý zápas snažil hrát ofenzivně. Při vysokém napadení domácích obránců dokázal vybojovat míč, avšak nepochopená výhoda ze strany rozhodčího zhatila celou akci a tak se nedostal ani k zakončení.

Domácí se o něco líp pohybovali ve středu hřiště ale žádná větší šance se nezrodila. Úder pak přišel v 41. minutě, kdy po chybné rozehrávce Patrika Poláka brejk využil domácí Podzemný a potrestal tak naší hrubku brankou do šaten.

Do poločasu mohli Záhliničtí ještě srovnat, po přihrávce kterou vyprodukoval Kutňák na nabíhajícího Mrkvicu, se dostal druhý zmiňovaný rychlím průnikem až na roh malého vápna, ale přihrávka pod sebe na nikým neatakovaného kapitána Paštěku postrádala razanci.

Poločas tak skončil za stavu 1 : 0 pro domácí Mrlínek.

Se zápasem jsme samozřejmě museli začít něco dělat, hlavně se uklidnit na hřišti a vyčkávat na příležitosti, které přicházeli. Hned z kraje 2. poločasu, se z rohového kopu dokázal k zakončení propracovat Malát. Vyrovnávací branka nás fyzicky, ale hlavně psychicky nakopla. Na hřiště se dostal v 55. minutě náš známí žolík Tomáš Motal. Trvalo mu pouze 5 minut, aby dokonal obrat na 1 : 2, kdy po vybojovaném míči, o který se postaral Paštěka jej naservíroval Motalovi před prázdnou bránu. Stav utkání 1 : 2 byl tedy příznivější samozřejmě pro nás.

V další šanci se ocitl Mrkvica, kdy mu opět před bránu naservíroval míč Paštěka, ale koncovka byla opět mizerná a před prázdnou bránou si Mrkvica se skákaným míčem nedokázal poradit.

Je potřeba dodat, že Záhlinická obrana hrála výborný zápas, avšak našli se okénka z krajních stran, kdy jednu takovou využili domácí, když v přerušené hře rozehráli autové vhazování ze kterého se následně rozehrával rohový kop. Po neproměněných šancích přišel domácí úder, kdy se k odraženému míči po tomhle rohu dostal domácí Rybka a snížil na 2 : 2.

Tento hráč mohl možná rozhodnout zápas, ale ze strany malého vápna mířil svojí střelou hodně vedle. Zbytek zápase se odehrával převážně na středu hřiště.

Ze zápasu tedy bereme pouhý bod, jelikož v penaltové loterie jsme neproměnili 2 penalty, které soupeř potrestal.

Děkujeme všem fanouškům a fanynkám, kteří nás do Mrlínku přijeli podpořit. Vážíme si toho.

SESTAVA: POSPÍŠIL, HEJNÍK – NGOC – RUSNOK – POLÁK, MRKVICA – KUTŇÁK – MATESKO – PAŠTĚKA ( C ), MALÁT – HORÁK

NA STŘÍDÁNÍ: LEDINA, RYGÁL, MOTAL

STŘELCI: MALÁT, MOTAL

ROZHODČÍ: ŽIGMUND PETR

DÍVÁKŮ: 80

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *