V posledním kole Záhlinice stratily neporazitelnost.

SKALP PŘIŠEL V POSLEDNÍM KOLE OD HOUŽEVNATÝCH ZDOUNEK, KTERÉ TAK PŘERUŠILI NEPORAZITELNOST 12TI ZÁPASŮ V ZÁKLADNÍ HRACÍ DOBĚ.

ZÁHLINICE – ZDOUNKY 1 : 3 ( 0 : 0 )

V posledním 24. kole Okresního přeboru, jsme uzavírali celou soutěž jako poslední hrající tým, kdy jsme hostili Zdounky, které už měli zajištěné 3. místo v Okresním přeboru. Také Záhlinicím už defakto nešlo o nic, jelikož si zajistili první rok krásnou 5. příčku se ziskem 42 bodů, jako nováček Okresního přeboru.

Se Zdounkami jsme odehráli podzimní zápas na jejich půdě a po sporné brance, kdy hostující útočník Červík dorazil míč za brankovou čáru rukou, jsme odcházeli jako poražení s výsledkem 1 : 0. Tentokrát jsme chtěli před domácími fanoušky zahrát kvalitní fotbal, s kvalitním soupeřem.

Do úvodu utkání jsme nastoupili s pocitem užít si poslední zápas. Zápas se nevyvíjel nijak zvláště a většina hry se odehrávala na středu hřiště, kdy vyloženě žádné brankové příležitosti nepřicházeli ani na jedné straně. Pro diváka sice kvalitní mezihra, ale bez branek a vyložených akcí.

V prvním poločase jde jen zmínit to, že červenou kartu obdržel domácí útočník Petr Horák, za urážku rozhodčího, kdy se Záhlinické mužstvo dožadovalo na odpískání útočného faulu na domácího brankáře Vaďuru. Nutno dodat, že nešlo o žádnou gólovou šanci, jen jsme chtěli dát najevo, že pískat fauly a rozdávat karty by se měli na každé straně a ne jen na jedné, jelikož stejné zákroky byli ohodnoceny zcela odlišně.

Zápas jsme tak dohrávali v 10 hráčích, a v tomhle seskupení jsme dohráli i první poločas, kdy jsme dokázali stav 0 : 0 udržet a nedat soupeři žádnou výhodu v podání změny skóre. Do šaten se tak odcházelo i za tohoto skóre.

V průběhu přestávky jsme si řekli co od hry v 10 chceme, ale bohužel nám to vydrželo jen 7 minut, kdy v 52´minutě vytvořil chybu Honza Šustek, kdy po přihrávce malou dom, kterou měl obdržet Brankář Vaďura, přečetl celou akci hostující útočník Kyrcz, který tuhle šanci proměnil a změnil stav utkání na 1 : 0, kdy potrestal chybu a sám před gólmanem nezaváhal.

Hostujícímu útočníkovi netrvalo ani 5 minut a mohl se radovat znova, kdy opět po chybě na levé straně zatáhl hostující záložník míč po lajně, nacentroval jej a v souboji v pokutovém území byl hostující útočník důraznější a přehlavičkoval domácího obránce.

Korigovat utkání a přidat kontaktní branku mohl domácí střední záložník David Kutňák, kdy se individuálně prosadil přes 4 protihráče, ale místo střely, nebo přihrávky na volného Patrika Maláta zvolil nejtěžší variantu, přihrávku na obsazeného spoluhráče. Záhliničtí se snažili i v 10 hráčích s výsledkem něco udělat, nejblíže k tomu měl domácí záložník Radek Jakvid, kdy nečekanou střelou z dálky překvapil hostujícího gólmana. Střela bohužel orazítkovala jen horní tyč.

Po zhruba 10 minutovém presu, chtěl svoji chybu napravit domácí Honza Šustek. Jeho rána z poza šestnáctky která se kroutila do brány skončila jen těsně vedle pravé tyče. Je pravda, že jsme hru otevřeli, jelikož jsme nemohli a neměli na co čekat. V zápětí přišel brejk, který potrestal opět Kyrcz, který se tak mohl radovat z hattricku.

Výsledek zápasu korigoval domácí kapitán Ladislav Paštěka, kdy byl odpískán faul ve vápně, kdy se prosadil individuálně. Hostující obránce jej zastavil za pomoci nedovoleného zákroku. Nařízený pokutový kop s přehledem proměnil a stav utkání tak stanovil na konečných 1 : 3.

Bohužel, poslední domácí zápas kterým jsme se chtěli rozloučit vítězně nám nevyšel. Zklamaní ale rozhodně nejsme.

Děkujeme všem, kteří se přišli podívat a podpořit domácí borce.

SESTAVA: VAĎURA, HEJNÍK – PAŠTĚKA ( C ) – RUSNOK – ŠUSTEK, MRKVICA – KUTŇÁK – MATESKO – JAKVID, HORÁK – MALÁT

NA STŘÍDÁNÍ: RYGÁL, LEDINA, MOTAL, POSPÍŠIL

STŘELCI: PAŠTĚKA (PEN.)

ROZHODČÍ: SUCHARSKI, CALETKA

DIVÁKŮ: 80

V průběhu týdne zde bude ještě celkové hodnocení sezóny, kde bude zohledněno více detailů a názorů ať už na jednotlivce, tak na celkovou skvadru.

Ještě jednou děkujeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *