V Komárně jsme na body nedosáhly.

KOMÁRNO – OSÍČKO – ZÁHLINICE 3 : 1 ( 1 : 0 )

V 11. kole okresního přeboru, jsme zajížděli do vzdálenějšího Komárna, kde jsme svedli bitvu o cenné body, které by nám pomohli udržet se v 1. polovině tabulky.

V Komárnu nás nečekalo žádné překvapení, již předem jsme věděli, že nás čeká mužstvo, které je fyzický zdatnější než většina našeho mužstva. Bohužel jsme se museli poprat i s hrací plochou, která byla horší než se zdála.

Do utkání jsme vstoupili lépe, kdy jsme si dokázali vypracovat hned několik závarů ve vápně. Hned v úvodu zápasu nás mohl poslat do vedení obránce Tomáš Rusnok, který se dostal k dorážce v malém vápně, ale svojí slabší nohou dokázal míč nasměrovat jen do horní konstrukce branky. Tempo zápasu jsme si hlídali zhruba do 15. minuty, kdy jsme většinou soupeře uhrávali na jeho polovině. Ale po intenzivních 15 minutách jsme přestávali udávat tempo hry a nechávali hrát domácí Komárno, které nás potrestalo tou nejhorší možnou variantou, což znamenala vedoucí branka. Bohužel to byl právě Hošťálek, který potrestal naši chybu, kdy se po ztrátě míče na pravé straně zálohy dostal ke střele, kterou s pomocí levé tyče dostal za brankovou čáru.

V další šanci si poradil na výbornou Záhlinický brankář Vaďura, který si dokázal počkat na nájezd domácího útočníka a včas mu zablokoval jeho střelu.

Domácí Hošťálek, který hrál za hranicí fair-play dokázal potrápit naši obranu více než dost a to nejen fotbalově. Takové chování patří někam jinam ale na hřiště rozhodně ne.

Domácí Komárno většinou hrozilo z nakopávaných míčů za obranu, kdy spoléhalo na vysoké hráče. Většinou se jim tato taktika dařila. Záhlinický tým se zase snažil o kombinační hru, která ale ztroskotala skoro pokaždé u hostujícího vápna.

Domácí tak udrželi výsledek 1 : 0 a do kabin šli s 1 brankovým náskokem.

Druhý poločas se odvíjel úplně jinak než ten první. Záhlinický tým vstoupil do druhého poločasu aktivněji a chutí s výsledkem zápasu něco udělat. Drželi jsme míč více na kopačkách a vytvářeli si šance. Do druhého poločasu nastoupil místo levého záložníka Jakvida, Patrik Polák, který hru velice oživil.

Aktivně hrající Motal byl blízko ke kontaktní brance, kdy jej z pravé strany našel centrem Mrkvica, ale koncovka byla těžká a tak jsme čekali dále.

Ten den se nám opravdu lepila smůla na paty, kdy se po rohovém kopu dokázali domácí opět radovat z branky. Míč se dostal až na zadní tyč, kde si svého hráče nepohlídal Mrkvica a ten tuto chybu potrestal. Domácí tak navýšili vedení o další branku, skóre utkání 2 : 0.

Na tabuly svítila 62. minuta a my jsme věděli, že ještě nějaký čas na zvrat utkání máme. Samozřejme s tím přišlo riziko inkasované branky. Ale v 70. minutě dobře rozehrál přímý kop Záhlinický Kutňák, který našel na zadní tyči Motala, který míč posunul pod sebe na volného Patrika Maláta, který tak vstřelil kontaktní branku. Šahali jsme po důležitém bodu a byli jsme celkem blízko. Ale domácí tuto chybu potrestali brankou na 3 : 1 v 88. minutě, kdy už jsme věděli, že to byla poslední tečka zápasu.

Komárno bylo těžký soupeř, který určitě zatopí mnoha týmům. Tentokrát to nevyšlo bohužel nám, kdy jsme chtěli zatopit Komárnu my. Ze zápasu jsme odjeli zklamaní, ale odhodlaní do dalších bojů. Je třeba dodat, že utkání suverénně řídil rozhodčí Tříska, který si utkání pohlídal náramně.

Děkujeme všem Záhlinickým fanouškům, kteří dojeli podpořit borce do dalekého Komárna.

SESTAVA: VAĎURA, HEJNÍK – MATESKO – RUSNOK – LEDINA, MRKVICA – KUTŇÁK – PAŠTĚKA ( C ) – JAKVID, MALÁT – MOTAL

NA STŘÍDÁNÍ: POLÁK, BUREŠ, POSPÍŠIL

STŘELCI: MALÁT

ROZHODČÍ: TŘÍSKA

DIVÁKŮ: 120

!! POZOR !! V SOBOTU 15:00HOD. SE NA ODEHRAJE POSLEDNÍ DOMÁCÍ ZÁPAS PROTI RIVALOVY Z KVASIC.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *