O tři důležité body jsme oloupily Lubnou.

LUBNÁ – ZÁHLINICE 1 : 3 ( 0 : 2 )

Předposlední zápas, jak se píše v úvodu jsme odehráli na Lubné, která aktuálně prodloužila svoji sérií nevýher na 6. Za zmínku stojí i poslední duel mezi celky z minulého roku, kdy Záhlinice prohrávali 3 : 0, ale dokázali vývoj utkání zvrátit na 3 : 4.

Zápas jsme začali s taktickou změnou na pozicích, kdy měli absenci Rusnok a Vaďura. Na druhou stranu se do hry opět dostal Petr Horák, kterému vypršel trest.

Do včerejšího utkání jsme vstoupily nejlíp jak jsme mohly. Už ve 4. minutě jsme se dostali do vedení. Vybojovaným míčem na středu hřiště vyslal Mrkvica do náběhu Hejníka, který našel přízemním centrem volného Paštěku. kdy se ke střele z hranice velkého vápna dokázal opřít do střely. Jeho střela se s jemnou tečí dokázala dostat za záda brankáře z Lubné. Brankou jsme Lubnou samozřejmě zaskočili, a dal se očekávat nátlak ze strany Lubné. Pod tlak jsme se nedostali a hra se dá říci byla celkově vyrovnaná. Hosté většinou hrozili ze standartních situací, ale vždy jsme byli v obraně připraveni. Největší nebezpečí snad jako jediný představoval domácí Chýla, ale skvělou práci v obraně odvedla změněná obraná dvojice Ledina s Poledňákem. Když už se ale něco dostalo za obranu, tak další překážkou byla neprostupná zeď jménem Kouba.

Ve 43. minutě přišel druhý přesný zásah, kdy svojí bojovnost dokázal prodat útočník Petr Horák, který dokázal projít přes 3 protihráče a našel přihrávkou do běhu Mrkvicu, který svůj nájezd na brankáře ještě vyšperkoval přihrávkou do prázdné branky, kterou si připsal Honza Šustek. Dokázali jsme tedy vsíti branku do šaten na 0 : 2.

V druhém poločase se snažila Lubná s výsledkem něco udělat a hrozila z ojedinělých šancí. Z jedné takové se mohli domácí radovat, ale neuvěřitelný Pospíšil alias Kouba dokázal vytáhnout z brankové čáry nemožné. Odražený míč ještě dokázal z dorážky dokopnout hráč Lubné, ale Kouba svým zákrokem potvrdil kvality. Dalo se očekávat, že

Lubná otevře obranu a tak se do hry dostal Záhlinický Motal, který oživil hru v útoku. Lubná v 74. minutě dokázala vstřelit kontaktní branku, kdy neuhlídal pravého obránce Mrkvica a do odraženého centru se opřel Lubenský Chýla, který svojí dělovkou prostřelil obranu a mohl se radovat z branky.

Lubná se snažila o vyrovnávací branku, ale hra Záhlinic byla celkově koncentrovaná, a odhodlaná minimálně si pohlídat výsledek. Při jednom závaru musel akrobaticky vytlačit míč z branky Mrkvica, který musel napravit chybu z kontaktní branky. Navýšit skóre mohl Záhlinický Malát, ale jeho střela mířila doprostřed branky.

O definitivní tečku zápasu se postaral střídající Radek Jakvid. Dlouhý nakopnutý míč dokázal zpracovat Motal, který obešel 2 obránce. Následná spolupráce Motal – Mrkvica – Paštěka – Jakvid přinesla gólový moment kdy poslední zmiňovaný Jakvid v 81. minutě vystřelil z hranice velkého vápna a krásnou střelou na zadní rozvlnil síť. Skóre utkání tak bylo 1 : 3. Na hřiště se v závěru zápasu dostal Bureš, který v útoku podržel míč a taktický pohlídal rozehru obránců.

Zbytek utkání se dohrálo za tohoto stavu. Celkově bylo utkání zdravě vyhroceno a myslím, že utkání splnilo všechny parametry okresního přeboru. Záhlinický mančaft je potřeba pochválit, za včerejší výkon, kdy dokázali zápas vyhrát psychicky. Byli produktivní a odměnou jim jsou 3 body.

Jediným negativem je chování některých individuí Lubné, kteří napadají hosty dokonce i fyzicky.

Děkujeme všem, kteří nás přijeli na Lubnou podpořit.

SESTAVA: POSPÍŠIL, POLÁK – POLEDŇÁK – LEDINA – HEJNÍK, PAŠTĚKA ( C ) – KUTŇÁK – MRKVICA – ŠUSTEK, MALÁT – HORÁK

NA STŘÍDÁNÍ: MOTAL, JAKVID, BUREŠ

STŘELCI: PAŠTĚKA, ŠUSTEK, JAKVID

ROZHODČÍ: JOSEF VYBÍRAL

DIVÁKŮ: 90

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *