Tříbodový zisk ze Střílek.

STŘÍLKY – ZÁHLINICE 2 : 3 ( 1 : 3 )

9. kolo OP Kroměříž znamenalo pro Záhlinický borce výjezd do dalekých Střílek, kteří jsou v soutěži po roční pauze opět nováčkem.

Po dojezdu do Střílek ze zdálo vše v pořádku, ale hrací plocha která nás čekala nám dala jasně najevo, že o technický fotbal tu rozhodně nepůjde

Zápas začal velice aktivně, kdy se od písknutí začátku utkání střídali akce na každé straně. První branka padla hned v úvodu 4. minuty, kdy měnily skóre utkání domácí Střílky. Po zaváhání kapitána Paštěky, který se nedomluvil s brankářem Vaďurou se dostali domácí k velice lacinému gólu. Paštěka dostal za úkol tvořit obranou hru s Rusnokem, konkrétně hrát osobně na útočníka Hubra, skrz výškový nepoměr k ostatním Záhlinickým borcům.

Konečně jsme se ponaučili a po inkasované brance v úvodu utkání jsme nesložili zbraně, ale naopak vyvinuly tlak, který přinesl v 6. minutě vyrovnávací branku. Po vybojovaném faulu Radka Jakvida, se k míči postavil exekutor přímých kopů David Kutňák, který poslal do vápna krásný míč, kterým našel na zadní tyči obránce Rusnoka, ten jej uklidil do šibenice domácích Střílek. Rychlé vyrovnání pro nás bylo opět hnacím motorem.

Druhou branku přidal záhy v 10.minutě Tomáš Mrkvica, který si našel výhodnou pozici a z dorážky centru, který vyprodukoval z pravé strany obránce Hejník potrestal tu samou chybu, ze které jsme dostali 1. branku. Dokázali jsme tedy otočit výsledek v náš prospěch.

Ve Střílkách jsme konečně vytěžily další branku ze standartní situace, u které opět asistoval David Kutňák, který tentokrát na zadní tyči našel osamoceného kapitána Paštěku, který našel přihrávkou pod sebe volného Mrkvicu, který tak přidal svojí 2. branku v zápasu. Skóre tedy znamenalo 1 : 3 pro náš tým. Do poločasu mohl ještě navýšit skóre Patrik Malát, který ale z hranice velkého vápna netrefil míč podle svých přestav. Na druhé straně mohl snížit domácí exekutor přímého kopu, ale se silnějším větrem skončil přímý kop jen těsně vedle levé tyče.

V prvním poločase jsme byli herně o trochu lepší, drželi jsme míč na svojí straně a kontrolovali vývoj zápasu. S výsledkem 1 : 3 jsme tedy šli do šaten s klidnější hlavou.

Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivněji, ale postupně si domácí Střílky vytvářeli čím dál tím větší tlak. Většina útoku ze strany domácích procházela přes levou stranu, kde hrozilo největší nebezpečí. Některé akce hráči Střílek dohrávali až za hranicí pravidla fair-play, ale rozhodčí Hušek nevytáhnul kartu ani v jednom případě. Srovnat respekt si tak musel ve vápně i náš brankář Vaďura, který si nenechal líbit dohrávání situací.

Právě spolupráce Vaďury s Paštěkou dokázala zabránit brance, kdy napravili zaváhání z úvodu zápasu. Vaďura krásně vystoupil proti Hubrovi, který neměl slibnou pozici ke skórování, a následnou dorážku vykopával z branky Paštěka.

Do hry tak vstoupil v 65.minutě Tomáš Motal, který měl za úkol oživit hru a popřípadě potvrdit brankou výsledek zápasu. Nastoupil za Honzu Šustka který musel ze zápasu odstoupit kvůli zranění kolena. Bohužel domácí Střílky vystřídaly také, a střídající hráč který se dostal na hřiště, dokázal v 78. minutě snížit kontaktní brankou na 2 : 3.

Je pravda, že pracovala nervozita na obou stranách. Z naší strany pohlídat výsledek, ze strany domácích výsledek dotáhnout. Tomáš Motal se dokázal dostat do šance také, ale střelou z první se mu nepodařilo trefit branku. Taktické vystřídání přišlo v 72. minutě kdy se na plac dostal po zranění Jakub Ledina, který vystřídal Radka Jakvida.

Další šanci si vyprodukoval Robin Poledňák, který debutoval za Záhlinice v základní sestavě. Z 20. metrů se napřáhl ke střele, která jen míjela brankovou konstrukci o pár čísel. V 90. minutě mohl svůj gólový účet završit hattrickem útočník Tomás Mrkvica, ale ve slibné šanci nedokázala překonat gólmana.

Zápas jsme si taktický pohlídali a nepustili Střílky do žádné vyložené šance. Po zásluze bereme plný počet bodů a aktuálně se Záhlinice nachází na 6. příčce.

SESTAVA ZÁHLINIC: VAĎURA, HEJNÍK – RUSNOK – PAŠTĚKA ( C ) – POLÁK, ŠUSTEK – POLEDŇÁK – KUTŇÁK – JAKVID, MALÁT – MRKVICA

NA STŘÍDÁNÍ: POSPÍŠIL, LEDINA, RYGÁL, MOTAL

STŘELCI: MRKVICA 2X, RUSNOK

ROZHODČÍ: HUŠEK

DIVÁKŮ: 80

Děkujeme Všem, kteří nás přijeli podpořit a pomohli nám k důležité výhře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *