Body zůstavají doma.

PRVNÍ DOMÁCÍ VÝHRA ZA PLNÝ POČET BODŮ.

ZÁHLINICE – NĚMČICE 3 : 2 ( 2 : 1 )

V neděli 9.9. se odehrál v pořadí již 3. domácí zápas fotbalistů Záhlinic. Na domácím hřišti se hostujícím Němčicím velice nedaří, zatím ve 3 vzájemných zápasech dokázali Němčice vydolovat pouze jediný bod.

Před začátkem utkání jsme moc dobře věděli, že tenhle zápas je klíčový a je potřeba jej vyhrát za plný počet bodů. Tomu i odpovídal herní projev Záhlinic.

Ze začátku utkání přišli malé náznaky šancí na straně domácích, jednu takovou vyprodukoval Mrkvica, kdy po úniku po pravé straně našel záložníka Davida Kutňáka, který možná otálel až moc dlouho a zakončit dokázal z úhlu jen těsně nad bránu. Hned další akcí jsme však oslavovali daleko víc, když ve 14´minutě domácí Ngoc, který tentokrát dostal příležitost jako ofenzivní záložník, potrestal hrubku hostujícího obránce, který nepočítal s odskokem míče. Ngoc si tak po zásluze tlaku na obranu a dohrání situace připsal první letošní branku.

V zápětí měl plné práce domácí brankář Vaďura, když si musel poradit s nepříjemnou střelou, která mířila k pravé tyči. Domácí dlouho neotáleli a Patrik Malát odpověděl také dalekonosnou střelou, ovšem nechal také vyniknout brankáře hostů.

Hra bylo celkově vyrovnaná, ale opět jsme šli štěstí trochu více naproti a přišla domácí druhá branka, kdy se po individuálním průniku dostal k míči kapitán Paštěka a křižnou střelu dokázal hostující brankář jen vyrazit k Radkovi Jakvidovi, který se objevil ve správný čas na správném místě a uklidil míč do prázdné brány. Stav utkání 2 : 0 byl pro nás velice příznivý, ale bohužel přišla chyba kterou potrestal Hostující Kadlec. Do poločasu byli hosté o trošku lepším mužstvem na míči, ale do ničeho vážnějšího je domácí obrana nepustila.

Do šaten jsme šli s vedením o jednu branku. Bohužel musel ze zápasu odstoupit krajní bek Lukáš Hejník. Po rotaci v mužstvu se dostal na plac domácí žolík Tomáš Motal, který znovu přinesl do zápasu obrovskou energii.

V další šanci se ocitl domácí obránce Tomáš Rusnok, kdy střelu Patrika Maláta dokázal brankář jen vyrazit k Mrkvicovi na pravé straně. Ten přihrávkou pod sebe našel Patrika Maláta, který míč propustil Rusnokovi, který svojí střelu mířil na bránu, ale reflex hostujícího brankáře byl výborný.

Dalším průnikem se dostal za obranu Ngoc, přihrávkou pod sebe našel volného Mrkvicu, ten ale z bezprostřední blízkosti přestřelil.

Skalp přišel v 70. minutě, kdy se Němčice dostali přímočaře ze obranu a potrestali nás nejhorším možným způsobem, vyrovnáním na 2 : 2.

Většinou takové situace moc nezvládáme, ale věděli jsme, že tentokrát to už musí vyjít. Nejlepší žolík ve hře Tomáš Motal alias Montéro, si vybojoval standartní situaci na pozici velkého vápna když obral hostujícího obránce který jej zastavil jen za cenu faulu. K míči se postavil Mrkvica, který míč nacentroval do středu dění, kde se nejvýše vyšrouboval domácí Motal a koníčkem vstřelil rozdílovou branku na 3 : 2.

Euforie byla veliká a myslíme že zasloužená. Po zásluze bereme všechny body.

Zápas byl zdravě vyhrocený, ale v žádném případě agresivní.

Zároveň bych chtěl za celý tým poděkovat domácímu Tomáši Ngocovi, který nás na chvíli opustí. Tomáš podával za Záhlinice kvalitní, až nadprůměrné výsledky a právem patřil k rozdílovým hráčům. Osobně mu přejeme hodně pracovního a osobního úspěchu. Věříme že se zanedlouho vrátí.

Zároveň děkujeme všem, kteří se přišli podívat a nebo podpořit náš „mančaft“.

SESTAVA: VAĎURA , HEJNÍK – RUSNOK – MATESKO – POLÁK , MRKVICA – PAŠTĚKA ( C ) – KUTŇÁK – JAKVID – NGOC, MALÁT

NÁHRADNÍCI: BUREŠ, RYGÁL, MOTAL

STŘELCI: NGOC, JAKVID, MOTAL

ROZHODČÍ: MUCHA

DIVÁKŮ: 105

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *