Již druhý domácí zápas nám nepřinesl 3 bodový zisk.

ZÁHLINICE – BŘEST 1 : 2 pp. ( 0 : 1 )

V neděli se odehrál již druhý domácí zápas, který se nesl ve znamení místního „DERBY“. Již po druhé v této sezóně jsme sehráli bitvu s blízkým Břestem. První vzájemný duel dopadl lépe pro nás, kdy jsme v poháru vyřadili soupeře výhrou 1 : 3 .

Ovšem od začátku letošního ročníku soutěže nás trápí marodka a absence z různých důvodů. To má také dopad na koncentraci mužstva, která byla v minulém ročníku až překvapující.

Myslím, že výsledek kterým zápas skončil, je více než dost spravedlivý. Šance si vytvářeli mužstva na obou stranách a ve většině případů zachránila svatyni brankářů kovová konstrukce.

Úvodních 15 minut bylo v režii domácích Záhlinic, kdy jsme byli silnější na míči a vytvářeli si šance. První za zmínku stojí hlavička Petra Horáka, který se po distanci na 4 zápasy vrátil na hrací plochu. Po rohovém kopu, který zahrával domácí Hejník si právě Horák naskočil na bližší tyč, ale míč skončil pouze na obličeji hostujícího brankáře, který tak zamezil první brance.

Poločas nám sice branku nenabídl ani na jedné straně, ale šance byli na obou stranách.

Na Hostující straně si vytvářel šance Hostující Bejdnák, který se snažil zatápět domácí obraně a vcelku se mu to i dařilo. Když se po pravé straně dokázal prosadit únikem a přihrávkou do ulice nabídl ke skórování svého spoluhráče, který měnil skóre utkání na 0 : 1 pro hosty.

Po inkasované brance jsme začali opět hrát fotbal a vytvářet si šance. Střídající Motal nahradil zraněného Mrkvicu a přinesl na hřiště energii a vítr do plachet.

Po úniku horáka a tedy samostatném nájezdu, dokázal hostující brankář vytáhnout střelu jen na tyč.

Ze standartní situace jsme opět zahrozili, tentokrát nacentrovaný míč posunul hlavou pod sebe domácí kapitán Paštěka a do prázdné brány hlavou dopravil míč Petr Horák. Nikdo nechápe, proč nebyla regulérní branka uznána ( signalizovaný offside ).

V další šanci zklamal domácí Rygál, kterému se nepodařilo dopravit míč do prázdné brány po centru z pravé strany. Ani následující dorážky neskončily v bráně.

Další příležitost orazítkovala pouze pravou tyč, kdy se Motal probojoval až k zakončení z úhlu. Tomáš Motal se na trávníku opravdu rval a po zásluze přišla branka, která znamenala vyrovnání na 1 : 1. Motal dokázal, že v souboji 1 na 1 je opravdu silovým typem. Obránce Daňka přejel v souboji a potrestal nedůraz hostujícího brankáře, který nedokázal zkrotit míč. Motal tak dokončil svojí akci brankou.

Utkání tak skončilo remízou 1 : 1. V pokutových kopech jsme opět zklamali, když jsme nedokázali proměnit 3 z 5 penalt. Brankář Vaďura sice vychytal 2 penalty, ale z vedení 2 : 1 jsme nakonec prohráli 2 : 3.

Osobně bych za tým pochválil hráče, kteří museli nastoupit i přes zranění a odehrát celý, nebo většinu zápasu.

Děkujeme všem, kteří dorazili podpořit domácí borce. Věříme, že se dá mužstvo rychle dohromady a začne předvádět výsledky, které nám chybí.

SESTAVA: VAĎURA, HEJNÍK – NGOC – LEDINA – RYGÁL, MRKVICA – PAŠTĚKA ( C ) – MATESKO – JAKVID, MALÁT – HORÁK

NA STŘÍDÁNÍ: MOTAL

STŘELCI: MOTAL

ROZHODČÍ: SKYBA

DIVÁKŮ : 130

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *