PRVNÍ MISTROVSKÝ ZÁPAS SE ROZHODL PO POKUTOVÝCH KOPECH

ZÁHLINICE – POČENICE 2 : 1 pp. ( 1 : 0 )

Včera, tudíž v neděli v 15 : 00 hodin se odehrálo první kolo nového ročníku Okresního přeboru Kroměříž 2018/2019.

Jako prvního soupeře jsme obdrželi soupeře z Počenic. O soupeři jsme věděl jen to, že si v Okresním poháru dokázal ve 2. kole poradit se sestupujícími Zborovicemi výsledkem 1 : 0, kteří sestoupili z 1.B třídy. Proto panovalo o soupeři všelijaké spekulování.

Záhlinice nastoupili do zápasu oslabeni o 4 hráče. Někdo by řekl že 4 hráči základní sestavy je velká ztráta, ale kluci dokázali, že jsou schopni uhrát zápas i s výraznými změnami v sestavě.

Hned v úvodu mohl měnit skóre domácí David Kutňák, který si řekl pohybem o přihrávku z autového vhazování. Následně udělal obránci kliku a dostal se do zakončení z bezprostřední blízkosti. Bohužel, myšlenka byla fantastická ale zakončení na vzdálenější tyč vystihl hostující brankář.

Na svého soka Záhlinice vlétli ve svižném tempu, a nechali hráče Počenic maximálně kombinovat na svojí polovině.

Hned v zápětí přišla krásná kombinace v útočném pásmu, kdy útočník Malát vyslal krásnou přihrávkou do běhu domácího záložníka Jakvida, který po samostatném nájezdu nedokázal procedit míč skrze brankáře.

Poslední zápasy těžíme hojně z krajních záložníku. Domácí Tomáš Ngoc se dokázal rychlostně prosadit přes krajního beka, ale jediné co mu chybělo k zakončení bylo kvalitní zpracování míče.

Netrvalo dlouho a již zmiňovaný Jakvid dokázal vybojovat míč, který sebral hostujícímu bekovi. Ovšem tady chyběla zkušenost a zachování chladné hlavy a přihrávka kterou směřoval do útočného pásma nikoho nenašla.

Ve 44. minutě si převzal míč ve středu hřiště domácí Kutňák, který se dokázal zbavit dvou protihráčů a po narážečce s Málátem si dokázal prostrčit míč za záda obránců, kteří si museli k zastavení Kutňáka pomoci faulem. V 45 minutě byl tedy nařízen pokutový kop, který s přehledem proměnil kapitán Ladislav Paštěka.

Dokázali jsme tedy vsítit branku do šatny, takže poločasový výsledek byl v náš prospěch, 1 : 0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s myšlenkou zasadit soupeři rychlou branku, která by nás trochu uklidnila. V 48. minutě vyslal Malát krásnou přihrávkou do běhu Ngoce, který si perfektně načasoval start na míč. Avšak k jeho i naši smůle, mířil jen do brankáře.

Malát byl i u další šance, kterou využil ve svůj prospěch. Hostující gólman přestal hrát kvůli avizovanému ofsajdu, který nebyl a tak jej o míč obral Malát, který přihrával na Ngoce, který nevyužil situace a míč namířil opět doprostřed brány.

Počenice nás začali přehrávat 20 minut před koncem, kdy vyvíjeli tlak, který byl opravdu velký. Naštěstí jsme měli v obraně Rusnoka s Ledinou a za nimi výborně chytajícího Petra Pospíšila alias Koubu, který zničil všechny šance soupeře.

První opravdovou gólovku Počenic ještě dokázali obránci s Pospíšilem zažehnat, ale v 88. minutě přišlo potrestání po rohovém kopu, který soupeř rozehrál na krátko a dobře trefenou střelou na bližší tyč se dokázali hráči Počenic prosadit. Pro kluky to byl opravdu skalp dostat 5 minut před koncem zápasu branku, která znamenala ztrátu minimálně 1 bodu.

Jak jsme zvyklí z minulé sezóny, o dalším bodu rozhodli až pokutové kopy. Nezbývalo nám nic jiného než se spoléhat na penaltového krále Petra “Koubu“ Pospíšila.

V pokutových kopech si v prvních 3 sériích poradili Matesko, Kutňák a Rusnok. Petr Pospíšil si dokázal poradit s dvěma chycenými penaltami. Rozhodnout mohl Patrik Malát, ale ve vší smůle neproměnil. Všechna odpovědnost tak zůstala na kapitánovi Paštěkovi, který si musel poradit s penaltou už v zápase. Penaltu proměnil a další cenný a podle všeho zasloužený bod zůstal na domácí půdě.

SESTAVA ZÁHLINIC: POSPÍŠIL , RYGÁL – RUSNOK – LEDINA – HEJNÍK, JAKVID – MATESKO – KUTŇÁK – NGOC, MALÁT – PAŠTĚKA ( C )

NA STŘÍDÁNÍ: NOVOTNÝ, BUREŠ, MRKVICA

STŘELCI BRANEK: PAŠTĚKA 45´ (p.)

ROZHODČÍ: ZÁVOJSKÝ OLDŘICH

DIVÁKŮ: 100

Děkujeme všem, kteří došli podpořit domácí borce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *