Pohárový obrat zajistil dvěma brankami Radek Jakvid.

BŘEST – ZÁHLINICE 1 : 3 ( 1 : 0 )

V neděli 5.8. jsme letos odehráli 1. ostřejší utkání. Jelikož jsme byli do Okresního poháru nasazení až do 2. kola, dostali jsme za soupeře vítěze utkání Břest, který si jednoznačně poradil v 1. kole s Chvalčovem.

I když byl začátek utkání posunut na 17:00 hod., tak se počasí moc neumoudřilo a zápas se vedl pod náročnými sportovními podmínkami.

Nicméně již před zápasem jsme tušili, že nás čeká houževnatý soupeř, který si v předcházející sezóně vybojoval postup pět do Okresního přeboru. Neponechali jsme nic náhodě a do úvodu utkání jsme soupeře zatlačili na jeho vlastní polovině. Přicházeli první velké šance, kdy po průniku z pravé strany se po přihrávce dostal do zakončení David Kutňák, ale při jeho smůle tahle střela mířila vysoko.

V další šanci se po krásném individuální průniku dostal útočník Patrik Malát, který si hravě pohrál s obráncem a mířil v samostatném nájezdu na brankáře, ale mířil pouze doprostřed brány a tak s ní brankář Břestu neměl sebemenší problémy. Ani tahle šance nám tedy nepřinesla vedoucí branku.

Na druhé straně nás podržel brankář Radim Vaďura, který si poradil s těžkou střelou pod břevno. Po 20. minutách hry se začala hra vyrovnávat a jakoby na nás padla frustrace z neproměněných šancích.

Do další takové příležitosti se dostal hlavičkující Honza Šustek, ale jeho hlavička pouze míjela pravou tyč.

Ve 29. minutě se však již skóre měnilo, bohužel pro nás se trefil domácí Bejdák, který si na pravé strany poradil s obránci, a střelou pod břevno poslal tým Břestu do vedení 1 : 0 .

Poprvé v zápase dal o sobě vědět levý záložník Radek Jakvid, kdy po prodlouženým centru od kapitána Paštěky se jako jediný dostal k dorážce, ale jeho střela z pádu postrádala ráznou razanci.

Vedení si tak hráči Břestu pohlídali do konce poločasu.

Vědomí si toho, že jsme schopni soupeře přehrát a klidně otočit nepříznivý vývoj ve svůj prospěch jsme museli v zápase udělat něco navíc. Oživení do hry přinesl střídající útočník Tomáš Motal. Hned z kraje začátku druhé půlky, dostal přihrávku do běhu krajní záložník Tomáš Mrkvica, ale jeho křižná střela našla pouze dobře postaveného brankáře.

Vedení domácímu Břestu vydržel jen do 60. minuty, kdy jsme věděli, že by bylo velice smolné kdybychom neproměnili ani jednu z vyložených šancí. O tuhle změnu skóre se postarali opět kapitán Paštěka s Radkem Jakvidem, kdy po centru z pravé strany zakončil křižnou hlavičkou pod břevno již zmiňovaný Jakvid. Po vyrovnání na 1 : 1 jsme museli udělat další krok, tím byla standartní situace, kterou rozehrával David Kutňák. Centr si našel ve vápně stoper Jakub Ledina, který se chtěl prosadit brankou pomocí excelentně vystřižených nůžek. Jeho střela však skončila na ruce jednoho z hráčů Břest, od kterého se odrazila opět k Radkovi Jakvidovi který tak skóroval podruhé v zápase hlavou.

Snad jedinou šanci kterou Břest měl, byl průnik Bejdáka, ale nejrychlejší hráč planety Tomáš Ngoc zařadil vyšší rychlostní stupeň a překazil samostatný nájezd na gólmana Vaďuru.

V zápase pak přišla další šance po individuálním průniku Tomáše Mrkvici, ale centrovaný míč z hranice vápna bohužel nikoho nenašla. Takový průnik si připsal i útočník Tomáš Motal, ale při jeho smůle se nedokázal prosadit přes obránce který mu tak tak překazil šanci ke skórování.

Do hry se dostal Jiří Rygál, který střídal krajního beka Lukáše Hejníka a další útočník Miroslav Bureš, pro kterého jsou tyhle zápasy určitě zajímavé z hlediska bydliště a klubu.

Poslední tečku si nechali Záhliničtí na 92. minutu, kdy po kombinaci Motala s Kutňákem na středu vyslal David Kutňák českou uličkou do sólového nájezdu Mrkvicu, který si poradil s gólmanem kterého obešel a měnil skóre na konečné 1 : 3 .

SESTAVA ZÁHLINIC: VAĎURA – POLÁK , LEDINA, NGOC, HEJNÍK – JAKVID, ŠUSTEK, KUTŇÁK, MRKVICA – PAŠTĚKA ( C ), MALÁT

NA STŘÍDÁNÍ: BUREŠ, RYGÁL, MOTAL, POSPÍŠIL

STŘELCI: JAKVID 2x, MRKVICA

DÍVÁKŮ: 120

ROZHODČÍ: BEDŘICH CALETKA

Výhrou si Záhlinice zajistili postup do semifinále, ve kterým narazí na Kvasice B. Semifinále se bude hrát bohužel až na jaře. Pokud by si Záhlinice poradili i v tomhle utkání, čekalo by je pak už jen Finále.

Děkujeme všem, kteří přijeli podpořit Záhlinický borce do Břestu. Věříme, že se Vám utkání líbilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *