Pátá příčka patří Záhlinicím.

Záhlinice nepřistoupili na přerušení 11 zápasů v řadě bez prohry a jednoznačně přidali další výhru.

ZÁHLINICE – CHROPYNĚ B 3 : 1 ( 2 : 0 )

V neděli se odehrálo předposlední mistrovské utkání okresního přeboru. Tohle utkání bylo specifické tím, že pro oba týmy znamenal souboj o 5. místo v tabulce. Chropyně se nacházela na 5. místě se ziskem 41 bodů, zatímco Záhlinice se nacházeli na 6. příčce se ziskem 39 bodů.

Utkání začínalo v 15:00 jako každý domácí zápas. Už od rána jsme věděli, že bude utkání velmi náročné, jelikož počasí bylo krásné, bohužel hodné k trávení u vody a ne ke hraní vytrvalého fotbalu s porcí 90. minut.

Před zápasem nastali menší technické problémy, které zpozdili zápas o pár minut.

Přejděme tedy již k samotnému klání. Úvodní výkop měli hosté, a tak každý zaujmul své herní posty a začali vyvíjet tlak, který vytváříme snad každý zápas. Hned první šance přišla v úvodu utkání, kdy se do samostatného průniku dostal domácí útočník Patrik Malát, ovšem lob, kterým se pokusil překvapit hostujícího brankáře neskončil v síti nýbrž nad síti.

Chtěli jsme soupeři vsítit rychlou branku, která by nám přinesla menší uklidnění. Druhým střelcem se mohl stát Petr Horák, který utekl po levé straně, kdy jej vyslal hostující obránce po své vlastní chybě ale nedokázal překonat brankáře, jeho střelu brankář dokázal zblokovat.

Domácí útočník Horák byl při chuti, to zaznamenávali jeho úniky po levé straně. Bohužel chyběla koncovka z jednoduchých pozic ke skórování. Druhý z jeho úniku již skončil brankou, kdy Petr Horák zasekl míč na hranici velkého vápna, vytáhl brankáře ze svého území a svoji přihrávkou našel záložníka Radka Jakvida, který tak s lehkou porcí štěstí střílel do odkryté části branky. Ve 23´ minutě se tak měnil stav na 1 : 0.

Jak se si již z posledních fotbalových utkání stává zvykem, svou chuť prosadit se dostává domácí opora obrany Tomáš Rusnok. Ten se ocitl v útočném pásmu, kdy jej zpozoroval levý obránce Jakub Ledina a našel jej krásným pasem. Bohužel Tomáš Rusnok nedokázal míč zkrotit tak jak by si představoval, a střela mířila nad brankovou konstrukci.

V další jasné brankové příležitosti se ocitl střední záložník a matador Karel Matesko, kterému daroval přihrávku Patrik Malát, kdy mu v cestě stál pouze brankář. Nikdo nechápal, proč tahle obří šance neskončila brankou. Věříme, že pro příště Karel sešteluje kopačky.

Do konce poločasu zbývali zhruba 4 minuty a my věděli, že o výsledku zápasu mohlo být dávno rozhodnuto a my mohli v klidu zápas dohrát bez starostí. Výsledek totiž mohl být klidně 4 : 0. Klid do šatny nám přinesl Petr Horák, který se konečně dočkal a gólově se prosadil. Petr si opět zatáhl míč po levé straně a střelou z nulového úhlu namířil míč mezi nohy hostujícímu brankáři. Poločasový výsledek byl tedy 2 : 0.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se změnami v kádru. Namísto levého obránce zastoupil Jakuba Ledinu střídající Jiří Rygál.

Byla to opět ta samá písnička, šance přicházeli hlavně na naší straně, ale mizerná koncovka se na nás podepsala. Ve dvou brankových jasných příležitostech se ocitl Patrik Malát, ovšem nabídkami ke skórování pohrdl.

Ještě před avizovaným střídáním měl obrovskou šanci Petr Horák, který si navedl míč na střelu a orazítkoval pravou tyč. Svůj druhý gól v zápase tak nepřidal a nenavýšil svůj gólový účet.

K další příležitosti se připsala spolupráce Kutňák – Mrkvica, kdy první jmenovaný vyslal do šance Mrkvicu krásným pasem za obranu. Domácí záložník byl podle všeho ve vápně zastaven neoprávněně, ale sudí nechal hru pokračovat dál a tak se výhoda pokutového kopu nekonala.

V průběhu druhé půle se dostali do hry Jan Šustek, s Tomášem Motalem, kteří přinesli do hry velké oživení. Na postu středního záložníka se objevil Honza Šustek, který také dostal šanci ke skórování. Kdy se po centru dostal k dorážce, ale bohužel svojí slabší levou nohou nedal míči dostačující razanci, dorážka tak byla lahůdkou pro gólmana.

Karma se opět podepsala, když po našich laxních koncovkách z ojedinělé šance zaútočili hosté, dostali se do pokutového území ve kterém si vybojovali faul a rázem se kopal pokutový kop. Ten hosté s přehledem proměnili. Opět jsme se dostali pod tlak, kdy byl náskok pouze o jednu branku.

Svoji pověst žolíka nepotvrdil ani Tomáš Motal, který střelou z 16 metrů mířil jen těsně vedle pravé tyče. O pár sekund později se ve výhodné pozici zjevil střídající Miroslav Bureš, kterému posadil na hlavu míč kapitán Ladislav Paštěka. Míč však také neskončil v bráně.

Svoji nejtěžší šanci proměnil Patrik Malát, kdy mu z pravé strany míč nacentroval na hranici velkého vápna Tomáš Mrkvica. Těžký míč dokázal trefit tak přesně, že brankář neměl šanci a míč tak plachtil k pravé tyči. Stav zápasu upravil na 3 : 1 z pohledu domácích.

Hosté ničím zvlášť nehrozili, jen je potřeba zmínit šikovné střední záložníky, kteří nám ztěžovali rozehru .

Třešničku na dort si chtěl opět připravit domácí střední záložník David Kutňák, ale jeho střela z velkého vápna skončila pouze na horní tyči. Asi to nedovolila karma, když ani Tomáši Rusnokovi nebyla přána branka v 1. poločase, protože tihle dva borci skórují jen spolu.

V zápase se mohlo rozhodnout i o nejlepším střelci Záhlinického týmu, o kterého usilují hned čtveřice hráčů a to Motal, který má na kontě 8 přesných zásahů a Horák, Malát, Mrkvica všichni po 7 brankách.

Zápas tedy skončil výsledkem 3 : 1, i když je třeba zmínit, že v utkání mohlo padnou klidně i 10 branek. Záhlinice tedy před posledním kolem hájí krásné 5. místo, což si myslím že je na nováčka soutěže více než uspokojivé.

Další zápas se odehraje taktéž v neděli 17.6. kdy se na našem trávníků představí celek ZDOUNEK, start utkání je v 15:00 hod.

SESTAVA ZÁHLINIC: VAĎURA – HEJNÍK, LEDINA, RUSNOK, PAŠTĚKA ( C ) JAKVID, MATESKO, KUTŇÁK, MRKVICA – MALÁT, HORÁK

NA STŘÍDÁNÍ: BUREŠ, MOTAL, ŠUSTEK, RYGÁL, POSPÍŠIL

STŘELCI: JAKVID, HORÁK, MALÁT

ROZHODČÍ: HUŠEK

DIVÁKŮ: 70

Děkujeme všem, kteří podpořili domácí kluky a doufáme v hojnou účast na posledním domácím zápase.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *