Záhlinice doma povinně naplno bodovaly.

Záhlinice – Loukov 4 : 1 ( 1 : 0 )

V sobotu se odehrálo další mistrovské utkání OP, tentokrát k nám přijížděl sok z Loukova. Vědomě jsme věděli, že jsme papírově jednoznačný favorit, jelikož Loukov se aktuálně nachází na poslední sestupové příčce.

Ale jak už to dopadá, tak jsme tušili že Loukov nebude hrát defenzivní fotbal, to potvrzuje minulá výhra Loukova s Chropyni B, kdy jí porazil Loukov 3 : 2.

Nicméně, nedovolili jsme soupeři přerušit jeho 20 prohru na hřištích soupeře a zápas jsme měli ve vlastních rukou.

Ještě než se přesuneme k samotnému zápasu, tak bych rád ještě Jednou poblahopřál našemu spoluhráči Jiřímu Rygálovi, který oslavil krásné 40. narozeniny. Při nástupu se Jirkovi předal dárkový balík a dostalo se mu blahopřání od spoluhráčů. Jirka je stále aktivní článek týmu a my věříme, že ještě stále nekončí a přejeme ještě mnoho úspěšných sezón.

Nebylo to vše, aktivní činnost se rozhodl ukončit Filip Lochman, který odehrál v Záhlinicích spoustu sezón, jako střední záložník, který se činil svojí mrštností a kopací technikou. Tímto Filipovi také děkujeme a přejeme mu mnoho úspěchů v osobním život. Předání dárkového balíku a poděkování se uskutečnilo také před výkopem.

Nyní k zápasu. Opět, poslední dobou velmi často, jsme se dostali rychle do vedení a to hned ve 3 minutě, kdy útočník Petr Horák využil chybu brankáře a přes dva hráče zavěsil do prázdné brány. Navýšil tak svůj gólový apetit na číslo 6.

Na druhé straně měli hosté v 1. poločase jen jedinou šanci, kdy po rohovém kopu propadl míč v malém vápně, avšak hosté této příležitosti nevyužili.

Záhliničtí byli jasně lepším týmem, ale bohužel šance které přicházeli nekončili úspěchem, nebo-li brankou.

Poločas tak skončil vedením 1 : 0 pro Záhlinice.

Do 2. poločasu nenastoupil oslavenec Jiří Rygál, namísto jej nastoupil Patrik Malát.

Ve druhém poločasu se hrála stejná píseň jako v první, kdy se nedokázali proměňovat jasné brankové příležitosti.

Tahle situace opět vyústila v moment,kdy z ojedinělé situace dokázali hosté srovnat na 1 : 1, kdy brankář Radim Vaďura nedokázal vytáhnout dalekonosnou střelu z hranice 40 metrů.

V ten moment jsme věděli, že musíme vypracované šance proměnit.

Tu první zužitkoval domácí opora obrany Tomáš Rusnok, kdy využil svojí kopací techniku a krásnou šajtlí nasměroval míč do šibenice. Pro Tomáše alias Rusyho, je to už druhý zásah v sezóně.

V další šanci se objevil Radek Jakvid, kterému naservíroval míč na hlavu Jan Šustek, bohužel míč míjel jen těsně horní tyč.

Svojí první šanci ještě nevyužil střídající žolík Tomáš Motal, kdy z bezprostřední blízkosti napálil míč vedle pravé tyče. Na podruhé se ale nemýlil, a dostal míč za záda brankáře, kterému nedal Motal žádnou šanci. Navedl si míč ve vápně na svoji silnou pravou nohu a zavěsil razantní střelou k tyči.

Tomáš Motal je aktuálně nejlepší střelec mužstva, s počtem 8 branek. Má nejlepší bilanci v počtu minut strávených na hřišti a branek. Jeho dravost přináší zasloužené ovoce v podání branek.

Sladkou tečku na závěr si nechal středopolař David Kutňák, kdy se rozhodl definitivně zápas v 92. minutě, kdy po vysunutí pasem od Jakvida udělal kliku brankáři a ani poslední obránce jej nezastavil, když se snažil Kutňáka zatáhnout za dres. Navázat gólem tak, jako jeho kolega Rusnok. Za zmínku stojí, že oba střílí branky jen spolu, tak jako v Mrlínku.

Výsledek zápasu tak skončil 4 : 1, kdy hosté mohou být s výsledkem ještě spokojeni.

SESTAVA: (B) VAĎURA, ŠUSTEK – RUSNOK – RYGÁL – HEJNÍK, PAŠTĚKA ( C ) – MATESKO – KUTŇÁK – JAKVID, HORÁK – MRKVICA

NA STŘÍDÁNÍ: LEDINA, MOTAL, MALÁT, POSPÍŠIL

STŘELCI: HORÁK, RUSNOK, MOTAL, KUTŇÁK

ROZHODČÍ: ZÁVOJSKÝ, SKYBA

DIVÁKŮ: 100

Děkujeme všem kteří podpořili Záhlinický borce.

Rádi bychom Vás pozvali na další domácí utkání, které se odehraje proti celku Chropyně „B“ , se soupeřem svedeme bitvu o 5. příčku a my doufáme že nám v tom pomůžete.

Utkání se odehraje v neděli v 15:00 hod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *