Venkovní zápas skončil doslova demolicí domácího týmu.

KVASICE – ZÁHLINICE 0 : 7 ( 0 : 3 )

Ve 21. kole OP se čekala těžká bitva mezi domácími Kvasicemi a hostujícími Záhlinicemi. Předpokládal se vyrovnaný boj, jelikož oba celky získali stejný bodový zisk po odehraných 20. mistrovských utkáních. S 31 body jsme se tedy dělili o 7 příčku. V Kvasicích byl jako vždy trávník v bezvadném stavu, a počasí nám přálo snad více než dost.

Přejdeme k úvodu utkání, kdy Záhlinice doslova zaskočili domácí svojí aktivní hrou, kdy od úvodu zápasu vyvinuli na domácí aktivní pressing, který také přinesl gólové šance. Tou první byla branková příležitost Petra Horák, který dostal pěknou přihrávku patičkou na malé vápno od obránce Tomáše Rusnoka, ovšem tahle příležitost ještě branku neskončila, protože střelu zablokoval padající brankář domácích. V následné šanci dostal druhý útočník Tomáš Mrkvica přihrávkou do běhu od kapitána Ladislava Paštěky, avšak střela neměla potřebnou razanci, a tak s ní brankář neměl moc práce. V další šanci se objevil opět Tomáš Mrkvica, kdy jej vyslal hlavičkou do běhu levý obránce Patrik Polák, ale  ani tahle šance nepřinesla branku.

Z Prvního gólového okamžiku jsme se radovali ve 28. minutě, kdy Radek Jakvid navezl míč do prostoru velkého vápna a střelou k tyči nedal brankáři šanci.

Hra se vyvíjela stále v náš prospěch, kdy jsme byli tím týmem, který chce převzít iniciativu do vlastních rukou. Druhý gólový okamžik přišel v 38. minutě, kdy po krásném průniku Petra Horáka po levé straně, našel před  bránou Tomáše Mrkvicu, který uklidil míč do prázdné brány.

Názornou ukázku, jak se chladnokrevně zachovat při brejku si Záhliničtí borci nechali na závěr 1. poločasu. Ve 45. minutě po rohovém kopu domácích se k odraženému míči dostal Tomáš Mrkvica, který balón sprintem vyvezl na hranici půlky, přihrávkou do volného prostoru našel na levé straně podporujícího Radka Jakvida, který opět přesunul hru na pravou stranu, kde útok podpořil pravý obránce Lukáš Hejník, který našel přihrávkou již zmiňovaného útočníka Tomáše Mrkvicu, který zakončil akci střelou k právě tyči.

Poločasový výsledek tak upravili na 0 : 3.

Parádní 1. poločas přinesl do kabiny velkou spokojenost a více klidu na naše kopačky v druhém poločase. S klidem na míči a přesouváním hry, jsme měli větší chuť ke hře, než domácí tým.

A mohlo být ještě líp, kdy se Záhlinickým hráčům povedl i vstup do 2. poločasu. Po pasu do běhu na pravé straně, dokázal míč zastihnout na hrací ploše Tomáš Mrkvica a naservíroval jej pod sebe na hranici velkého vápna. Pravý záložník Honza Šustek tuhle šancí ještě neproměnil.  Již v pořadí čtvrtý gól však přišel záhy v 53´minutě, kdy útočník Tomáš Mrkvica našel přihrávkou do běhu rozběhnutého Petra Horáka, který si míč zpracoval na svojí slabší pravou nohu, ale  krásně poslal míč do pravého dolního rohu. Skóre zápasu tak zvýšil již na 0 : 4.

Výborně hrající obrana v čele s oběma Tomáši, jak Rusnokem tak Ngocem se bohužel musel nadále obejít bez druhého jmenovaného, který musel střídat ze zdravotního důvodu v 53. minutě. Střídající matador Karel Matesko však potvrdil své zkušenosti a rychlého Ngoce plně zastoupil a „prodal“ zase své přednosti. Útočník Petr Horák  přidal již svou druhou branku už v 59.minutě, kdy se prosadil svým důrazem ve vápně a z těžkého úhlu překvapil brankáře Kvasic střelou na první tyč.

Po první brance kterou vstřelil levý záložník Radek Jakvid, se v 70. minutě dokázal konečně prosadit i pravý záložník Honza Šustek, kdy k němu propadl centr Davida Kutňáka a tuto šanci už bezproblémově vyřešil střelou k tyči. Na světelné tabuli tak svítilo skóre 0 : 6, což vedlo k jistotě 3 bodů a tak se mohli do hry zapojit naši „ žolíci “ Tomáš Motal s  Mirkem Burešem. Výborně hrající Petr Horák, připravil další brankovou příležitost, kdy z levé strany krásným přízemním centrem našel bezvadně postaveného útočníka Tomáše Motala, kterému tak stačilo jen nastavit placírku a jít se radovat z branky. Skóre tak upravil na vysokých 0 : 7. V další šanci jeho jedovatá střela skončila jen pár centimetrů vedle svatyně domácího brankáře.

Co se týče defenzivní činnosti, tak v zápase neměl žádnou práci Radim Vaďura, který si tak aspoň procvičil svojí kopací techniku a navíc tak navýšil svoji neprůstřelnost na 200 minut.

Zápas lze hodnotit velmi kladně, kdy se nám podařilo získat plný počet bodů a navíc jsme konečně předvedli velmi ofenzivní hru.

Aktuálně se tedy Záhlinice posunuli na 6. příčku OP Kroměříž se ziskem 34 bodů.

DETAILI ZÁPASU

SESTAVA: VAĎURA, POLÁK – RUSOK – NGOC – HEJNÍK, ŠUSTEK – KUTŇÁK – PAŠTĚKA ( C ) – JAKVID, HORÁK – MRKVICA

NA STŘÍDÁNÍ: POSPÍŠIL, MOTAL, LEDINA, BUREŠ, MALÁT, MATESKO

STŘELCI: MRKVICA 2X, HORÁK 2X, JAKVID, ŠUSTEK, MOTAL

ŽLUTÉ KARTY: HORÁK

ROZHODČÍ: PETR ŽIKMUND,

DIVÁKŮ: 90

Děkujeme Všem, kteří dojeli podpořit naše borce za krásného slunného odpoledne a jsme rádi, že jsme se Vám předvedli v takové formě.

Následující utkání se odehraje na domácím trávníků v neděli proti celku TJ Skaštice B. Začátek utkání je 15:00 hod. Všichni jste srdečně zváni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *