O vyhraný 3 bodový zápas jsme přišli v samotném závěru.

MRLÍNEK : ZÁHLINICE ( 1 : 2 ) 4 : 5 pp.

V rámci dohrávky 1. kola OP jsme se vydali včera do dalekého Mrlínku. Při příjezdu jsme obhlídli areál a trávník na hřišti. Mírné zklamání přinesl „opravený trávník“ který byl nerovný a přepískovaný.

Po sérií 2 remíz, kdy jsme nakonec sebrali Počenicím 2 body v samotném závěru jsme konečně pomýšleli na plný počet bodů, o které jsme chtěli obrat domácí Mrlínek. Vývoj utkání začal lépe pro nás, kdy jsme měli převahu na míči, krásně přesouvali hru a zajišťovali prostor. První radost z branky ovšem měli domácí, kdy po pravé straně utekl domácí útočník a naservíroval míč na hranici velkého vápna kdy do prázdné branky zakončoval hráč Mrlínku. Naštěstí se Záhliničtí ničeho nezalekli a začali obléhat soupeřovu svatyni čím dál tím více. Jedovatou střelu Petra Horáka dokázal brankář ještě včas vyboxovat ale z následného rohového kopu, kdy po nacvičeném signálu poslal Kutňák do vápna míč, který bezchybně našel Tomáše Rusnoka, který tak svůj premiérový gól vsítil hlavou.

Jak jsem již zmiňoval, hru jsme měli pod kontrolou a do poločasu se nám podařilo vsítit vedoucí branku, kdy se opět premiérově předvedl David Kutňák, který se dostal v 41´ minutě jako první k odraženému míči a nekompromisně jej uklidil k levé tyči. Stav tak upravil na 1 : 2, kdy se za tohoto stavu šlo i do kabin.

Druhý poločas se vedl ve stejném herním projevu jako ten první. Z leva výborně hrající Ledina vybojoval míč na levé straně velké vápna a technickou střelou jej uklidil „za škraň“ domácího brankáře. Stav utkání tak navýšil na 1 : 3. Po tomhle gólu, jsme jako kdyby lehounce polevili a domácí nás potrestali střelou z přímého kopu, kdy po odpískaném zákroku Tomáši Rusnokovi na hranici velkého vápna vstřelil branku přesně k pravé tyči domácí hráč.

2 brankový náskok jsme si chtěli udržet a po minele, kterou vymyslel domácí obránce, nejlíp vyhodnotil situaci náš útočník Patrik Malát, který svojí přesnou přihrávkou našel střídajícího útočníka Tomáše Motala. Stav utkání tak upravili na 2 : 4.

Namísto abychom hru uklidnili a ponaučili se z pasivní hry dozadu, nás jakoby karma potrestala a to hned 2 brankami, které přišli z čista jasna za 5 minut 12. Domácí se při první brankové příležitosti radovali ze standartní situace, kdy na hlavičkovaný nevyskočil nikdo z našich obránců nejvýš a tak na míč odhlavičkovaný z 15 metrů nedosáhl brankář Petr Pospíšil.

V naivnosti, že si odvezeme 3 body v zápase ve kterém jsme byli jasně lepší a soupeře přehráli, nás domácí ještě potrestali, kdy na středu vybojovali domácí míč a přihrávkou do běhu vyslali domácího útočníka který přihrávkou na malé vápno hledal svého kolegu z útoku. Bohužel pro nás, se nepodařilo obráncům ani brankáři míč zastavit a k dorážce se dostal domácí útočník který tak zajistil bod svému týmu.

V penaltovém rozstřelu se opět štěstí přiklonilo na naší stranu. Dvě chycené penalty si připsal brankář Petr Pospíšil. Konečnou rozhodující penaltu tak proměnil náš kapitán Ladislav Paštěka.

Nakonec jsme si z tohoto utkání odvezli 2 body, které nejsou k zahození, ale také nepřispěli k úplné spokojentosti.

Aktuálně se Záhlinice nachází na 7. příčce Okresního přeboru.

SESTAVA ZÁHLINIC: (B) POSPÍŠIL, LEDINA – RUSNOK – NGOC – HEJNÍK, MRKVICA – KUTŇÁK – PAŠTĚKA – ŠUSTEK, MALÁT – HORÁK

NA STŘÍDÁNÍ: (B) VAĎURA, JAKVID, POLÁK, MOTAL

STŘELCI: RUSNOK, KUTŇÁK, LEDINA, MOTAL

ROZHODČÍ: ZÁVOJSKÝ OLDŘICH

POČET DIVÁKŮ: 100

Děkujeme všem, kteří přijeli podpořit naše kluky a podívat se na gólové fotbalové utkání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *